KURU FASULYE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÜRETİMİ ARTIRIYOR
KURU FASULYE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÜRETİMİ ARTIRIYOR
Ülkemizde ekim alanı nohut ve mercimekten sonra üçüncü sırayı alan Kuru Fasulye, bitkisel protein ve karbonhidrat kaynağı olarak, en çok tüketilen kuru baklagillerden olması sebebiyle, insan beslenmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Bir Baklagil bitkisi olması ve köklerindeki yumrucuk havanın serbest azotunu bağlayabilmesi nedeniyle de iyi bir münavebe bitkisi olarak önemlidir.
İl Müdürlüğümüz ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında imzalanan protokol neticesinde, 2023 yılı itibarıyla yürütülecek olan Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirilmesi Projesi kapsamında; 19 Mayıs ilçesinde beş çiftçiye kuru fasulye tohumluğu teslim edildi. 2023 yılında uygulanacak Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirilmesi Projesi kapsamında. Söz konusu Borsa çeşidi (Dermason) tipi tohumluk toplam 20 dekar alanda ekimi yapılacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan 19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip BAYKAL; “Proje ile; Kaliteli tohumluk kullanımı ile birim alandan yüksek verim elde edilmesi sayesinde üreticilerin ürün ve gelirlerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi hedeflenmiştir” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.