MUHSİN YAZICIOĞLU ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
MUHSİN YAZICIOĞLU ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
Samsun Alperen Ocakları tarafından her yıl düzenlenen Çanakkale Şehitleri ve Muhsin YAZICIOĞLUnu Anma Etkinlikleri başladı.
Etkinliklerin ilk programında Alperen Ocakları’nda “Şehitlik ve Çanakkale” isimli seminer programı düzenlendi. Program öncesinde konuşan Alperen Ocakları Samsun İl Başkan Yardımcısı Ramazan SOYLU, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 94.yılında 10.sunu düzenlediğimiz Çanakkale şehitleri Anma Etkinlikleri ve Muhsin YAZICIOĞLU’nun şehadetinin ardından 5.sini düzenlediğimiz Muhsin YAZICIOĞLU’nu Anma Etkinliklerimiz bu yıl da Konferans, Seminer, Mevlid ve Fotoğraf Sergisi olmak üzere 4 ana faaliyet üzerinde devam edecektir. Etkinliklerimiz 27 Mart Perşembe akşamı Ulugazi Camii’inde şehitlerimiz için okunacak Mevlid-i Şerif’le devam edecek, 28 Mart Cuma ve 29 Mart Cumartesi günleri Gazi Müzesi karşısında açılacak Fotoğraf Sergisi ile sürecektir. 28 Mart Cuma günü Saat 19.00’da İslam Vakfı Konferans Salonu’nda Muhsin YAZICIOĞLU’nun Siyaset Anlayışı konulu bir Konferans yapılacaktır.”diye konuştu.
Ardından İbrahim ÖZTÜRK Hocaefendi tarafından “Şehitlik ve Çanakkale” konulu bir seminer verildi. Şehadetin ne kadar ulvi bir derece olduğundan bahseden ÖZTÜRK, Çanakkale’de, Galiçya’da, Sarıkamış’ta, Yemen’de ve İslam’ın yayılması için tarihte at üstünde, siperde göğüs göğüse, nöbette şehadet şerbetini içen atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu toprakların neden önemli olduğunu anlattı.
Vatanın; insanın halen üzerinde yaşadığı, geçmişin acı ve tatlı hatıraları ile avunduğu, istikbâle ümitle baktığı, kısacası her üç zamanı da idrak ettiği bütün bir meka olduğunu ifade eden ÖZTÜRK, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir toprak parçasının vatan olabilmesi kolay değildir. Yüzlerce yıl yurt edinilen, uğrunda şehitler verilerek kanla yoğrulan toprak parçası vatandır. Uğrunda can verilen ve üzerinde bir medeniyet kurulan yerdir vatan. Yoksa uğrunda kan akıtılıp can verilmeyen toprak parçasının adı vatan değildir. Ünlü şâir Mithat Cemal KUNTAY, bu gerçeği şöyle dile getirir.
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa; Vatandır.
Atalarımız dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmişler ve bize emanet etmişlerdir. Bu cennet vatanı yüzlerce yıl ecdadımız canları ve kanları pahasına korumuşlar ve binlerce âbide dikerek üzerinde bir medeniyet kurmuşlardır. Bu vatanın, bu millete ait olduğunu camileri, türbeleri, çeşmeleri, sarayları, mezar taşları, hanları ve hamamları ile adeta tescil etmişlerdir.
Bize düşen vazife şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklara namahrem elin değmemesi adına her türlü fedakarlığı yapmaktır.”
İbrahim ÖZTÜRK Hocaefendi’den sonra tekrar kürsüye gelen Ramazan SOYLU Çanakkale Savaşları’nın kronolojik anlatımını yaparak, Çanakkale Zaferi’nin önemini anlattı.
--
Neresinde Bir TÜRK Varsa Yeryüzü Küresinin....
Sınırı Ordan Başlar Bozkurt Mefkuresinin...
Yürü Sensin Umudu Bütün Esir İllerin...
Yürü Nutku Tutulsun Emperyalist Dillerin...
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.