KÖYE HİZMET VERMEKTE SINIR TANIMIYOR

19 Mayıs ilçesine bağlı Karacaoğlu köyü Muhtarı Mümin Algan 8 yıldır muhtarlık yaptığı Karacaoğlu köyüne hizmet vermekte sınır tanımıyor. Köyün birçok sorununu çözmüş durumda.

Karacaoğlu köyü Muhtarı Mümin Algan,” Göreve geldiğimden itibaren köy halkı ile sürekli kaynaşarak köyümüzün bir sorununu halkımız ile birlikte çözdük”dedi.

Mümin Algan,” Karacaoğlu köyümüzde çok güzel bir tarihi vardır. Köyün tarihi cumhuriyet yıllarına dayanır. Yunanistan'dan gelme olan bu halk buraları kendilerine yurt edinmişlerdir. 1924 yılında imzalanan Lozan Antlaşması'nın, nüfus mübadelesi ile ilgili maddesine istinaden, Anadolu Rumları ile Yunanistan'da bulunan Türklerin yer değiştirmesi kararı doğrultusunda buraya yerleştirilmişlerdir. Geçim kaynağı ağırlıkla tütüncülük ve hayvancılıktır. Köyümüzün suyu doğal kaynak Nebiyan suyudur.  Nebiyan içme suyu Başkanı Ali Rıza Gül’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim”dedi.

“KÖYDE İMECE USULU İLE PARKE TAŞI DÖŞENDİ”

 Algan, Köy halkı gelenek ve göreneklerine düşkün olup tüm düğünlerini ve eğlencelerini davul zurna eşliğinde Rumeli oyun havalarını oynayarak düğün ve eğlencelerini yapmaktadır. İnsanı cana yakındır.

Köy halkının mutfağı da zengindir. Kara fırında yapılan köy ekmeği, etli yemekleri, düğünlerde yapılan etli kazan pilavı geleneksel yemeklerindendir.

Köyün piknik yerleri olarak kullanılan, köy halkının tabiri ile Pazar Yolu, Harman, Gıran, Koca Gölün Düzü gibi yerler, köyün turistik yerlerindendir. Çiğlik, Pazar Yolu, Aktaş, Masatlık, tarihi yerlerindendir.

KAYMAKAM KADİR EKİNCİ’BEYİN KÖYÜMÜZE BÜYÜK DESTEĞİ OLDU

 Köy doğa ile baş başadır. Çevresini köyün meşhur ormanları sarar.

Köyün gençleri futbol düşkünüdür. Köyde ayrıca boğa dövüşleri ve çelik çomak gibi oyunlar oynanmaktadır.

Köyün ekonomisi; tarım (Tütün, mısır, buğday, sebze ve meyve) ve hayvancılığa dayanır. Köy halkı son zamanlarda hayvancılıkta çağa ayak uydurup kültür sığır ırklarını beslemeye yönelmiştir. Köy halkında koyun yetiştiriciliği son yıllarda önemini yitirse de az miktarda yetiştirilmektedir. Köy halkının gençleri ise şehirde genellikle ticaret ile uğraşmaktadır. Köyde en büyük ekonomik girdi tütünden sağlanmaktadır. Ayrıca kaliteli tütün yetiştirme konusunda köy halkı yörede ün yapmıştır.

“BÜROKRASİDEN SÜREKLİ DESTEK GÖRDÜM”

 

Köyde açılan Kuran Kursu’nda iki bölüm halinde bayanlara Kuran Kerim öğrenme eğitimi verilmektedir. Köyde,  taşımalı eğitim vardır. Köyün yolu, 19 Mayıs ilçesinden itibaren tamamen asfalttır. Ayrıca şehirlere ulaşım sağlayan toplu taşıma araçları da mevcuttur. Ayriyetten köyün içi mahalle araları (bir kısmı)  parke taş ile yaptırılmıştır. Desteklerinden ötürü 19 Mayıs Kaymakamı Sayın Kadir Ekinciye teşekkür ederim. Köyde yaptığımız çalışmalara kendileri büyük destek verdiler, ayriyeten desteklerini bizden esirgemeyen AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Eren, AK Parti il genel meclis üyesi Bayram Konuş, Hüseyin Çiçek’e 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğluna, Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal ve Yörükler Belediye Başkanı Süleyman Eroğlu’na AK Parti Samsun yerel yönetimler Başkanı Nemci Şener’e Samsunumuzun gururu Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç beye desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.