BALIKÇILARA AĞ DESTEĞİ SAĞLANDI

2022 yılı için 19 Mayıs ilçesinde balıkçıya dağıtmak amacıyla uzatma ağı deniz yeleği alımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda Yörükler Su ürünleri Kooperatifi Balıkçı Barınağı idari binasında ağ teslimi gerçekleştirildi.

Dağıtım programına Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü İcabi Çağan 19 Mayıs Tarım ve Orman İlçe Müdürü Galip Baykal, Bafra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Güreş,  Yörükler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Taşkın protokol üyeleri ile balıkçılar katıldı.

İSRAİL SAZANI İLE MÜCADELEMİZ BAŞLADI

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, “projemizdeki amaç; bölge balıkçılarımıza ek gelir sağlaması İsrail sazanı ile mücadele amaçlı ilgili Su Ürünleri Kooperatiflerinin güçlendirilmesi istilacı türün göllerdeki popülasyonunun azaltılması ve baskın durumdan çıkarılması, yem endüstrisi için alternatif bir kaynak olarak kullanılmasının teşvik edilmesidir. Bu nedenle, kârdan ziyade bu amaçlar göz önünde bulundurulduğunda ülkemiz ve bölgemiz için faydalı bir proje olacaktır “dedi.

Yörükler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Taşkın" İsrail sazanının ekonomik olarak zararı had safhaya gelmiş durumda. İç sularımızda bazı balık türlerimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.  Bu balık, göllerin ekolojik gelişimi ve tür çeşitliliğinin devamı için çok büyük tehdit" dedi.