TEKEL İSMAİL ÇOLAK OKULU’NDA KUR’AN-I KERİM DAĞITILDI

Projeyi yürüten Okul Müdür Yardımcısı İrfan Aydın’ın bu proje kapsamında ilçemiz müftülüğü aracılığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan istemiş olduğu “Kur’an Yolu Meali” adlı açıklamalı ve mealli Kur’an-ı Kerim okullarına ulaşmış ve öğrencilere dağıtılmıştır.

Dağıtılan Kur’anlar sonrası öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Bu bağlamda öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’den hakkı ile okuyup anlamaları ve hayatlarına hidayet rehberliği etmelerini diliyoruz.

Okul Müdürü Abdullah Kamil Satıcı başta projeyi yürüten Okul Müdür yardımcısı İrfan Aydın olmak üzere desteklerini esirgemeyen 19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan’a ve Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkürlerini sundu.

Proje ile öğrencilere toplamda 13 sureden oluşan kısa namaz surelerinin okunuşları ve anlamları ile ilgili 63 soruluk bir sınav yapılacak.

Sınav sonucunda başarılı olanlara çeşitli miktarda para ve altınlardan oluşan ödüller dağıtılacak. Yine bu proje kapsamında Fatiha, Maun ve Nas sûrelerinden yalnızca birinden ayrı ayrı Kur’an-ı güzel okuma ve mealini anlatma yarışması ayrıca yapılacak. Bu yarışmada da birinci olanlara ayrıca ödüller verilecek.