ORGANİK TARIM SAĞLIKLI ÖĞRENCİ PROJESİ

 

19 Mayıs İlçesi Esentepe Köyü İlköğretim Okulunda 19 Mayıs Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Esentepe İlköğretim Okulu Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Organik Tarım Bilinci Paneline katılan öğrencilere katılım belgeleri verildi.

19 Mayıs İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğünün Organize ettiği Esentepe İlköğretim okulundaki katılım belgesi törenine 19 Mayıs İlçe Tarım Müdürü Mehmet GÜL, Ziraat Mühendisi Halit Kıvanç SEKBAN, Halk Eğitim Müdürü Hasan YİĞİT, Esentepe İlköğretim Okulu Müdürü Aydın PÜSÜROĞLU, Müdür Yardımcısı Hızır TOPAL, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Panelist Ziraat Mühendisi Halit Kıvanç SEKBAN; ‘’Organik Tarım Dünya’da havayı, suyu ve toprağı kirletmeksizin, erozyonu, toprağın tuzlulaşmasını, diğer hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirecek tarımsal tekniklerin geliştirilmesine her geçen gün duyulan ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayacak, doğaya dost üretim metodu “Organik Tarım” olarak nitelendirilmektedir” dedi.

Sunulan Panelde Organik tarımın; insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimi olduğu, doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemi olduğu anlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet GÜL, yapılan çalışmaların amacının Organik Tarım bilincini küçük yaştan gençlerimize aşılamak olduğunu, bugün burada panelimize katılım sağlayan 33 öğrencimize katılım belgesi verdiklerini, bundan sonraki amaçlarının tüm öğrencilerimizin bu panellerimize katılımlarını sağlayıp daha sağlıklı nesillerin oluşmasına ve Organik Tarım bilincinin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.