KİTAPLA VARIM PROJESİ

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 2013 Gençlik Haftası çerçevesinde planlanan  ‘’19 Mayıs Okuyor’’ projesi kapsamında projenin aşamalarından biri olan kitap dağıtım faaliyeti gerçekleştirildi.

 ‘’Kitapla Varım! ‘’ sloganıyla 19 Mayıs ilçesi tüm ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde her kademedeki her şubeye 100 Temel Eser başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli toplamda 8.680 [217 SET (1 SET =40 KİTAP)] adet kitaptan oluşan setler dağıtıldı.

Cumhuriyet ilkokulunda gerçekleştirilen faaliyete İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat ASLANTAŞ, Şube Müdürleri Mustafa DİLEK ve Davut YAMAN bizzat katılarak öğrencilerin duygu ve düşüncelerini aldılar. Kitap okuma alışkanlığı kazanmanın hayatın her anında paha biçilmez bir faydaya sahip olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat ASLANTAŞ, sınıf kütüphanelerini zenginleştirmek ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin kitaplara ulaşmasındaki zorlukları ortadan kaldırmak için böyle bir etkinlik planladıklarını ifade etti. Dağıtılan bu kitapların sınıflarına faydalı olması temennisinde bulunan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut YAMAN,  bu kitapları benimseyip korumalarını istedi.