19 MAYIS DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ BAŞKANI MEHMET YAŞAR AYAZ’DAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri başkanlığımızdan gelen müfettişler genel teftiş içerisinde camilerimizi Kur'an kurslarımızı denetlemişlerdir. Bu denetlemelerden birisi de müftülüğümüze bağlı Yeşilova Kur'an kursu ve camisidir.

Müfettişlerin yapmış olduğu denetlemeler sonucunda Sayın hocamız hakkında yer değişikliği yapılmıştır. Bu tamamen müfettişlerimizin raporları ile alakalı bir durumdur burada ilçe müftümüzün bir dahli yoktur.

15 Temmuz darbe girişiminde 19 Mayıs’ta bulunan tüm Din Görevlilerimiz gönderilen mesajla beraber aynı anda büyük bir hassasiyetle selaları okumuşlardır.

Bizler 657’ye tabi devlet memuruyuz.

Başkanlığımızdan gelen talimatlar doğrultusunda görev yapmaktayız yardım toplama hususu ve diğer bütün hususlar müftülüğümüz tarafından toplantılarda bizlere iletilmektedir. Yapacağımız çalışmalarımızı biz bu doğrultuda gerçekleştiririz.

Kaymakamlığımızın onayı olmadan bizler herhangi bir faaliyette bulunamayız.

Bu vesileyle sayın hocamızın buradan tayininin başka bir yere çıkarılması tamamen bu çerçevede olmuştur. Cami Mütevelli heyeti Başkanı'nın beyan ettiği gibi müftülüğümüzün bir tasarrufu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.