MİLLİ EĞİTİMDEN SERVİSLERE DENETİM

19 Mayıs İlçe Merkezi ve Mahallelerimizde Taşımalı Eğitim Uygulaması kapsamında ve Okul Aile Birliklerine bağlı okul servisi taşımacılığı yapan şirket ve şahıslara rutin denetimler yapıldı.

Denetim İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal Kır, taşımalı eğitimden sorumlu Şube Müdürü Osman Demirpençe ve Şube Müdürü Caner Can Koç tarafından yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal Kır; “Araçların okul servis araçları yönetmeliğine uygun olması gerektiği ve can güvenliğinin en üst safhada tutulması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Araçlardaki bakım ve onarım takip formu, özel izin belgesi, yangın tüpü, sağlık çantası, emniyet kemeri, yetkili sürücü belgesi, mesleki yeterlilik belgesi gibi evrak ve araç gereçlerin denetlendiğini ifade ederek “Taşımalı eğitimde kurallara uygun çalışan şoförlerimize teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilerin güvenli bir şekilde, okullarına taşınmasını amaçladıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal Kır, ilerleyen günlerde ve değişik zamanlarda bu denetimlerin tekrarlanacağını da sözlerine ekledi.

HARUN YAZICI