ATATÜRK ORTAOKULU ERASMUS BAŞVURUSU

Yöneticiliğini İngilizce Öğretmeni Seda Yılmaz ve Rehber Öğretmen Ebru Özgür’ün yaptığı “Ailede İşbirliği” (cooperation in the family) konulu projenin Türkiye ayağındaki ortaklığını İstanbul-Kartal Sabri Taşkın Ortaokulu oluşturmaktadır. Uluslararası alandaki diğer ortak ülkeler Polonya, Portekiz, İtalya, Litvanya, Makedonya oluşturmaktadır.

Proje Ulusal Ajans’tan geçmesi neticesinde 2 yıl boyunca sürecek. Proje ile okulumuz öğretmen ve öğrencileri çalışmalarının bir kısmını yurtdışında sürdürecek. Aynı şekilde Ortak ülkelerden seçilecek okullarda ülkemizde çalışmalarının bir kısmını sürdürecekler. Bu özelliği ile projeden aynı zamanda kişiler arası da kültür alışverişi ve öğretmen ve öğrencilerde vizyoner değişiklik sağlanması amaçlanmaktadır.

Okul Müdürü Recep Yılmaz projenin okulları için bir ilk olacağını, geçmiş yıllardan hazırlıklarını yaparak projeyi oluşturdukları ve projenin Ulusal Ajans’ta kabul edilmemesi için hiçbir olumsuzluğun görülmediğini belirtti. Ayrıca proje ile ilgili arkadaşlara özellikle teşekkürlerini İletti.