AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNDAN SEMİNER

Ergin, öncelikle Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun 19 Mayıs’ta kuruluş sürecinden bahsetti.

Büronun faaliyetlerini İlçemiz Akşemsettin Camii altında bulunan Külliyede sürdürmeye başladığını belirterek, bütün din gönüllülerini, eşlerini ve halkımızı bürodan hizmet almaya davet etti.

 

Seminerde açılış konuşması gerçekleştiren İlçe Müftüsü Emin Patan konuşmasında, Sahabe hayatında evliliğin öneminden bahsederek, bazı sahabelerin örnek evliliklerini anlattı.

İlçe Vaizi Ömer Ali Koç ise konuşmasında; peygamberlerin hayatından  aile huzuru, aile içi iletişim ile ilgili örnekler verdi.

Daha sonra Seminerde sunumunu gerçekleştirmek üzere İl Müftülüğünden davet edilen Aile ve Dini Rehberlik Büroları Samsun İl Koordinatörü Havva Aslan söz aldı. Havva Aslan yapmış olduğu sunumunda; öncelikle iletişimin temel unsurlarına, kadın ve erkeğin farklı yaratılış özelliklerine, asr-ı saadetten ve günümüz aile yapısından örnekler vererek mutlu evliliğin formüllerine değindi. Bu çerçevede evlilikleri ve eşler arası ilişkileri olumsuz etkileyen unsurlara dikkat çeken Aslan, aile problemlerine ilişkin çözüm önerilerinde bulundu. Salonda bulunan din görevlileri ve eşlerine zaman zaman çeşitli sorular sorarak salonun nabzını tutan Aslan’ın konuşması büyük ilgi topladı.

Seminerin sonunda İlçe Müftüsü tarafından Seminerde bilgilendirici ve etkileyici sunumundan dolayı Havva Aslan Hoca Hanım’a, din görevlileri ve eşlerine ve diğer katılımcılara teşekkür edildi.