ESNAFA SICAK PARA

 Başlayan faizsiz kredi dağıtımları kapsamında İlçede kaydını yaptıran 160 esnafa kredi dağıtılacak. 19 Mayıs Ballıca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Tuncay Karaosman; “İlçemizde Çok sayıda esnafa kredi kullandırmak istediklerini belirterek "1 Ocak itibarı ile esnaf kefalet kooperatifleri aracılığı ile 30 bin lira üst limitli kullanımına başlandı. Bu kredilerde faiz yok. Bu faizler devlet tarafından aktarılıyor.   19 Mayıs İlçesinde’ ki 160 esnafa bu krediyi kullandırmak iyi bir durum. Banka yetkililerine de teşekkür ediyorum. Hazırlanan dosyaların tamamına hızlı şekilde ödemeleri gerçekleştirdiler Yoğun çalışma içerisindeyiz. Hem banka hem kooperatifimiz çalışanlarını yoğun çaba harcıyor” dedi.

 

ZAMANINDA GERİ ÖDEYİN

 

Başkan Karaosman; “Faizsiz kredi kullanan esnafların geri ödemeler konusunda hassas davranması gerektiğine dikkat çekerek "Bu kredi faizsiz kredi. Minimum masraf var. Yıllık taksitlere göre bankaların aldığı masraflar var. Bu kredilerin tamamının yükü kooperatifin üstünde.

Anaparayı mutlaka geri ödemeliler ki biz daha sonra normal kredi alacak esnafların önünü kapatmamalıyız. Kredilerin ödenmemesi bundan sonra ki kredi kullanmak isteyen esnaflara engel olacaktır. Arkadaşlarımızın aldıkları parayı iyi değerlendirmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

HARUN YAZICI