AYLIK DİN GÖREVLİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıya katılan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel başkanı Hazım Zeki Sergi; Daha bilinçli daha şuurlu toplum olabilmek için imam hatip asımın nesli gibi peşinden koşan bir nesil olduğunu söyledi.

Sergi, Din görevlisinin manevi sorumluluğu vardır. Sendikalar sizlerin hizmet aracıdır. Sizlere daha iyi hizmet iyi şartlarınız olsun, kimse tarafından horlanıp hakir görünmesin diye sendika sizlerin yanındadır. Diyanet İşleri Başkanlığı taleplerin tartışmaların beklentilerin olduğu bir kurumdur. Türkiye’de dini otoriter, Diyanet İşleri Başkanlığıdır. İlde il Müftülüğü İlçelerde İlçe Müftülüğüdür” dedi.

İmamlarda rotasyon konusuna değinen Sergi, Bu rotasyon konusu sıkıntılı bir konu bu yıl çok az uygulama oldu, gelecek sene daha fazla imamlara rotasyon yapılacak, Camiler ve din görevlileri haftasının ismi değişti Camiler haftası oldu, Camiye çağıracak adamı siz yok sayarsanız bu işte başarılı olamazsınız, Diyanet İşleri Başkanı bu konuda bir ayıp yapmıştır, din görevlisini yok saymıştır” şeklinde konuştu. Toplantıya 19 Mayıs İlçe Müftüsü Hasan Görer, Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Samsun Şube Başkanı Şemsettin Akca,19 Mayıs İlçe Temsilcisi Bayram Bozkurt, din görevlileri katıldı.